OPPORTUNITY
RESEARCH
- Cercetare cantitativa: Toate cercetarile au fost realizate de agentia de PR si au constat intr-un studiu de satisfactie a clientilor, un studiu de notorietate pe piata locala si un audit intern al culturii organizationale. In cadrul acestei etape au fost realizate 30 de interviuri fata in fata cu parteneri si potentiali parteneri de business din tara (institutii media, companii privare si companii de stat), 10 interviuri telefonice cu reprezentanti ai unor institutii media din strainatate.
- Cercetare calitativa a fost compusa din 6 focus grupuri cu angajati AGERPRES si 4 interviuri in profunzime cu clienti si non-clienti.
- un scor mic de reputatie in fata unor competitori mult mai tineri si cu o gama de servicii mai putin diversificata (Mediafax).
- Brand health-ul AGERPRES suferea din cauza confundarii cu Rompres si a familiaritătii foarte scazute.
- AGERPRES este o instituție greoaie cu care se comunică greu.
PLANNING
- Obiective de business:
-
- Prezenta la eveniment a minim 75% institutii media


- Cresterea cu 20% a numarului companiilor private sau publice abonate in urmatoarele 12 luni;
- Semnarea de minim 10 noi parteneriate cu grupuri de presa international in urmatoarele 12 luni;
- Obiective de comunicare:
-
- Cresterea notorietatii asupra rebrandingului AGERPRES in randul grupurile țintă: A) Jurnalisti si institutii media din România; B)Jurnalisti si institutii media din strainatate; C)Institutii de stat si demnitari ai statutului roman; D)Institutii de stat externe si demnitari ai altor state; E)Instituții și companii private; F)angajații și corespondenții AGERPRES.
- Atingerea unui media reach de minimum 3.000.000 de personae dintre care 1.000.000 prin intermediul unor publicatii sau grupuri media non-partenere.
- Criterii de evaluare:
- Numar de jurnalisti prezenti, articole publicate, de reprezentanti instituții media străine prezenti, de deminitari prezenti, de demnitari straini prezenti, de reprezentanți prezenți/contracte semnate;
- Atragerea de cel puțin un parteneriat internațional nou;
- Prezența a cel puțin 250 de repezentanți ai grupurilor țintă;
- Un media reach național de cel putin 5.000.000 de persoane.
- Mesaje/public:
- AGERPRES este o sursă principală, obiectivă și echidistantă de informație pentru toate instituțiile de presă din România.
- AGERPRES este o sursă principală, obiectivă și echidistantă de informație despre România.
- &D.AGERPRES este cea mai credibilă și structurată sursă de informații. Totodată AGERPRES este cel mai credibil canal de informare prin care instituțiile își pot difuza știrile către publicul lor.
- AGERPRES are cea mai mare rețea de abonați din România și din străinătate fiind astfel cea mai puternică platformă de comunicare pe plan național.
- AGERPRES este prima agenție de presă din România, o agenție solidă construită de cei mai buni specialiști din piață.
IMPLEMENTATION
-
- Stabilirea de conexiuni cu instituții de presă internaționale
- Workshop cu managementul AGERPRES, unde, pe baza rezult auditului intern, au fost definitivate valorile, misiune si viziunea companiei. Noua identitate a AGERPRES a fost comunicata anterior si angajatilor AGERPRES.
- Evenimentul de lansare
- un film principal pe conceptul: “AGERPRES – Actualizează lumea.” Realizat dintr-un mix de fotografii proprii împărțite pe 3 planuri temporale: AGERPRES a fost, este și va fi aici ca să actualizeze lumea pentru publicul său.
- O serie de 4 video-infografice in care s-au prezetat serviciile și povestea agenției prin animații 3D cu aproxmativ 15000 de cuburi parametrice care se asamblează și reasamblează în diverse forme.
- Media relations: comunicate și informari de presă


EVALUATION
+10%
Depasirea ratei de prezenta cu 10%. La eveniment au fost prezenti 500 de persoane
+30%
Depasirea cu 30% a media reachului total setat ca obiectiv (3.900.000 de personae) dintre care 1.200.000 cititori ai unor publicatii non-partenere (crestere cu 20% fata de obiectivul initial)
150
de articole și interviuri în presă
20
de demnitari prezenţi (Principele Radu Duda, Ministrul Educației, Purtatorul de cuvânt al Guvernului, Consilierul PrimuluiMinistru, Purtătorul de Cuvânt al Ministerului de Externe)
56
de mesaje de felicitare de la demnitari și oameni publici (Viceprim-ministrul Gabriel Oprea, Viceprim-ministrul Daniel Chiţoiu, Radu Stroe – Ministrul de Interne, Robert Cazanciuc – Ministrul Justiţiei, Eugen Teodorovici – Ministrul Fondurilor Europene, Titus Corlăţean – Ministrul de Externe, Crin Antonescu – Preşedintele Senatului, Robert Negoiţă – Primarul Sect. 3, Cristian Piedone – Primarul Sect.4, Horia Georgescu – ANI)
7
parteneriate cu instituții de presă internaționale: grupul The Tribune, agențiile de presă din Turcia, Croația, Armenia, Georgia, Azerbaijan si Macedonia.
500
de vizionări online pe livestream
50
de jurnalisti prezenti (cele mai importante televiziuni: Antena1/3, RealitateaTV, RTV, B1TV, PrimaTV, NationalTV )
5
reprezentanti de instituții media străine
20
de demnitari straini prezenti (Ambasadorii Spaniei, Ciprului, Africii de Sud, Regatului Ţărilor de Jos, Statului Palestinei, Ucrainei, Argentinei, Venezuelei, Republicii Moldova, și reprezentanţi ai Germaniei, Greciei, Statelor Unite, Marii Britanie, Ungariei, Iran, Egipt etc)
50
de reprezentanți ai companiilor private prezenți și 5 contracte semnate în prima zi după eveniment

